GRÖT



Havregrynsgröt är den enda frukosten för satsande idrottsathleter. Den här fullkornsgröten kan man äta från det att man är 1 år. Så alla päron där ute som vill få friska idrottsbarn som kan börja idrotta redan efter att de har sett våran stora värld i 1 år och vill att ungen aldring ska få vara fri, köp detta!

DJUR



Ingen kan nog ana vad dessa färgglada gummidjurhuvuden kan användas till.... men det kan jag! MOOAHAHAAA! Det är grytlappar, fast i djurformat. Dom piffar verkligen upp ett tråkigt kök och kan även användas till en otroligt rolig dockteater.

KNÄCKEBRÖD



Världens sötaste knäckebröd! Istället för det gamla hederliga att ge bort choklad när man vill vara snäll så kan man uppgradera sig och ge bort något ännu sötare: Ett paket med knäckebröd! Vem skulle inte bli glad för det? En kalasbra present till nära och kära.

MATLAGNINGSPROGRAM



Jag kan verkligen rekomendera detta matlagningprogram. De använder bra metoder som man bör efterlikna i sin egen matlagning.

STARKT



Om du känner ett stark behov att äta något stark så är detta precis vad du behöver! Extremt starka Pringles med smak av sour cream & onion. Jag har provat dessa och kan med säkerhet säga att du inte kommer att bli besviken om du har sådana behov. Det är på gränsen till lika starkt som att shotta tabasco blandat med lite cola.

Det får 4 av 5 toasts att inte gilla stuperstarka chips, kanonkul!

MIDSOMMAR



Såhär på midsommar så handlar ju nästan allting om traditioner, speciellt kring maten. Det ska vara sill och potatis till lunch, jordgubbstårta efter dans kring midsommarstången, grillat med potatisgratäng till middag och glass med sockrade jordgubbar till efterrätt. En stor del av traditionen är också att det regnar hela dagen.

Denna midsommar var det mycket som inte stämmde. Det blev tacopaj till lunch utöver sillen, det var mandelspån på jordgubbstårtan, det var svamp på potatisgratängen och jordgubbarna var inte sockrade! Till råga på allt så var det inte regn!

Det kommer ta lång tid innan jag kan smälta allt. Vädret är nog den största besvikelsen.

JORDGUBBSSTÄLLET



Oj vilket smultroställe jordgubbsställe! Nu vet ni vart jag kommer hänga i sommar... 90 grader öster om huvudentrén till huset. Om det är någon som vill ta på sig det hedrande uppdraget att få rensa denna heliga plats från ogräs i sommar, så får ni gärna mejla erat cv så anordnar jag en autition nästa vecka. Vinnande sökande får inte bara den stora äran att rensa ogräs... den får även smaka på jordgubbarna!! Bli inte helt överexalterade nu utan börja träna istället. Det är en stor titel som står på spel: "Emma Jordgubbslandsrensare 2011"

LUNCH



Dagens lunch var bäst! Det var lätt värt att åka hela vägen till grönan bara för att få avnjuta denna goda mjukglass. Det går inte att hitta godare glass än grönans! Och tuttifrutti-ströslet är som ströslet över "i", kan inte bli bättre.

GLASS



Här sitter vi tjockar glass :)

NATRIUMACETAT



Har du inte så många ingredienser hemma och vill hitta på något att baka så gör detta. Riktigt roligt kemiexperiment att hålla på med såhär på sommarlovet!

DRÖMKÖK


  Bild: http://www.koksportalen.se/fotogalleri/faerggladakoek-1.asp

Hittate mitt drömkök på en hemsida som heter "köksportalen". Jag råkade komma in där när jag letade efter ett recept och då såg jag detta underbara kök. Är det möjligt att bli kär i ett kök? Jag är det i alla fall. Värsta snygga färgen och grym design. Jag får nog ta och kontakta en mäklare direkt så jag kan hitta ett hus där detta kök går in.

FAIR TRADE



Detta är en riktigt god chokladkaka (som man hör på namnet) som faktiskt slår marabou... Haha nu kommer jag nog få många emot mig. Den är dyrare än vanlig choklad eftersom den är Fair Trade märkt men då går även penagrna till något bra. Jag fick betala 15 kr för 90 g. Kvalitet för kvantitet ;)

BURGARE+GLASS



Idag var dagen med stort D. Dagen det var dags för mig att smaka cheesburgare doppat i Mc Flurry Ballerina Kladdkaka. Jag var lite skeptisk till det i början men man måste ju alltid smaka som alla vuxna hela tiden tjatar om. Jag smakade men körde med cheesburgare utan gurka (hatar den där äckliga lilla gurkan!). Till min förvåning så var det faktiskt riktigt gott! Måste defenetivt göra om det! Det var mycket godare att äta glass på burgaren än för sig självt.

Skynda till Donken innan " Mc Flurry, Ballerina Kladdkaka" försvinner!

SURT.


   ... Google... HAHA skojja!! Årets största äpple är funnet i Ekskogen

Om man ska beskriva känslan av att äta något surt är det inte citron man ska jämföra med. Detta lilla oskyldiga äpple är SÅ mycket värre! Jag kunde inte stoppa mig själv från att göra en grimars och om man ska beskriva smaken så är den sur, besk och lämnar en torr känsla i munnen (precis som Hiereshultse gör).

LACTRASE

                        Från... Google, såklart!

Dessa piller är så kallade lyckopiller. Om man är laktosintolerant och deprimerad så kan man ta ett piller och vips så är man vanlig! Vanlig=Icke laktosintolerant. Überbra kemi-hittepå som funkar. Men citerat från Nisse, laktosintoleranskungen själv: "Det är dyrt, dom kostar 3kr/tablett" (vet dock inte om det sista är korekt citerat).

Take them, or they'll take you.

FISK


                   Kolla vilken stor fisk jag hittade på google.

Vilken människa väljer frivilligt att äta fisk?? Inte gör jag det i alla fall. Därför tycker jag att man borde avskeda alla fiskrätter förutom fiskpanetter från matsedeln på skollunchen. Någon mer än jag som skulle gilla om detta slog igenom?

BLOMMOR



Vill du ha lite färg på vattnet så lägg några blommor i iskuberna innan du ställer in dom i frysen. Då blir blommorna glada för då får dom bada :D

FÖRKLÄDE


                              ©Lagerhaus

Oj vad jag skulle smälta in i köket om jag skulle ha detta på mig när jag bakar bullar! Ingen skulle se mig för det skulle funka som kamouflage! Gulligt är det i alla fall.

TACO

Hur viker man egentligen det perfekta tacobrödet? Ja ni... det är den stora livsavgörande frågan som jag tänkte ge ett svar till nu i en steg-för-steg bildserie.

          
1. Börja med att lägga         2. Lägg tacofyllningen 
    brödet på tallriken.                i brödet.

          
3. Vik in den södra              4. Nu ska barbordsidan
    delen av brödet till ca          vikas mot styrbord  
    1/3 av brödets                       tills brödet täcker
    resterande längd mot         hälften av fyllningen.
    norr.

              FÄRDIG!!
5. Slutligen viks
    styrbordsidan mot
    barbord tills hela
    fyllningen är täckt.

Jag hoppas ni la märke till att texten var sjömans-anpassad så att alla seglarnördar också förstår. Hoppas även att ni kan leva lungt nu när ni fått reda på svaret på livets stora fråga.

Har du ett annat bra sätt att vika brödet på? Tror inte det går att hitta något bättre än mitt.

FREDAGSMYS



Har värsta grymma tipset på vad du kan göra om du har "Cheez Ballz" hemma och det blir reklam i en film. Balansera några stycken på en sked så har du något att göra. Mycket roligt och är ett billigt fredagsnöje. Superkult.

LUNCHEN



Glömde ta med lunch till stallet så det fick bli vegetariskt. Kanske lite animaliskt om man räknar med de torkade insäkterna som låg lite här och var i högen. Defenitivt en nödlösning jag kan tänka mig ta till igen. Väldigt fettsnålt, helt ok att äta, och jag kom över det aldeles gratis. :D

BAKTAJM


                                      los googlos

Snart kommer bakisfilmis ut på min Jennicas grymma "los spyos kakos". KANONKUL!!!!

REMMAR


                Ni kan aldriiig gissa vart bilden är tagen ifrån.

Dessa grymma "sur jordgubb" remmar kommer det bli många av under sommaren! Köps på grönan, och ENDAST på grönan. Så grymt goda och lätt värt 20kr/st. Dom har till och med extrapris om man köper fyra st så kostar det bara 60 kr! :O jag <3 extrapris!! Det blir som: Köp 4 och betala för 3, eller: 15 kr/st! Perfekt att köpa tillsamans om man är fyra st som ska köpa. Emma goes ekonområdgivare ;)


KUNGLIGT



                                              © Designtorget

Vill du dricka te med självaste kungafamiljen så bör du spana in dessa tepåsar. Du kanske känner dej lite  trött och hängig en regnig dag och varför då inte plocka fram en av dessa så du känner dig mindre ensam? Dom är smidigt formade så dom hänger på tekoppen istället för att ha ett snöre. Kungligare än så här kan det ju typ inte bli. Måste nog köpa dessa sötingar fån designtorget för att kunna skryta om tebjudningen med kungen. Kostar dessvärre 95 kr för dom fem på bilden så jag får nog önska mig dom när jag fyller år om typ en evighet...


KETCHUP



Är det bara jag som häller ketchupen direkt på tungan? Har inte sett någon annan göra det men det är då den smakar som godast! Ser du någon som står och sträcker ut tungan under ketchup-pumpen nästa gång du är på Donken så är det nog jag eller någon som läst bloggen.

MAGNUM DOUBLE CARAMEL


                             oops... bara råkade ta en till bild från google.

Om det är någon glass du bör äta i sommar så är det denna! "Magnum Double Caramel" var min absoluta favvoglass för ett par år sedan som plötsligt försvann från GB-glassdiskarna. Ingenstans kunde dom hittas förrens nu. Dom försvan nog för att göra en storslagen come back och det är nu dom kommer ta världen med storm! Köp en NUUU så att dom inte försvinner igen! Tyvvär finns dom bara på 7-eleven och pressbyrån vad jag har sett. It won't let u down ;)

KORV



OOOJ vilken underbar mat man hittar på 7-eleven.... Det kan vara mysigt att grilla korv på sommaren men när man ser detta blir man ju överväldigad! En lång meny på bara massa olika korvar och sedan ligger dom och rullar en hel dag på grillen. Inget går upp emot en svettig korv från 7-eleven!

CHOKLAD


                                                                     © Lagerhaus

Underbara chokladkakor från Lagerhaus för många olika tillfällen. Jag skulle bli väldigt mycket gladare om jag fick någon av dessa vid passande tillfälle istället för maraboukaka. En gullig förpackning ger faktiskt väldigt mycket mer än vad man tror! Dessa söta kakor går att köpa på Lagerhaus för 29-35 kr.


LOVISAS TIPS!


                                                  Och en till bild från google

Fick ett grymt tips av Lovisa att jag borde prova "Cheeseburgare nedtryckt i Ballerinakladdkaka-McFlurry". Citerat från Lovisa är detta: "Mycket gott!". Jag måste självklart kolla om jag håller med om detta, så nästa gång jag passerar ett Mc Donalds så blir det till att prova! Lägger upp bild och berättelse när detta har inträffat. Jag har en känsla av att det kommer bli ganska snart för jag är väldigt taggad på att prova det nu.


MERA CHEERIOS!


                       Ännu en bild lånad från google...

Om jag älskar vanliga cheerios vad kommer jag då tycka om dessa!? MÅSTE smaka dom! Jag har aldrig sett dom i Sverige så jag får väl åka till något ställe där dom finns eller importera på något vis. Jag tycker i alla fall att dom ser riktigt smaskiga ut och härligt färgglada! Om du har några på lager hemma så får du gärna höra av dig till mig, skulle va sneeelt.

CHEERIOS



OMG, jag hade 16 besökare igår :O Tack så mycket kära människor!

På bilden ser ni det som jag äter varje morgon. Det finns nog inget bättre än cheerios med mjölk till frukost. Det har varit min standardfrukost i ett havlår nu och det kommer nog fortsätta så. Har du en favoritfrukost som toppar denna? Svårt blir det i alla fall...


YTTERFLÄSK-LUNGA



Nu är jag hemma hos kvinnan till vänster på bilden. Vi ska käka lyxmiddag med grillad ytterfläsk-lunga och rode island sås. Det kommer bli awesome!

Höres.


JAG



Oj vad söt jag är när jag äter... Går det att hitta tjockare? :P

SKOLAVSLUTNING


Sorry google men jag bara "lånade" den.

Imorrn ska det firas att grundskolan är avklarad! Hur kan det firas bätte än med glass och jordgubbar i gräset i sommarsolen? Får väl köpa några halvskabbiga på ica, men vänta bara tills vi fått egna här hemma... då blir det inget mera bildlånande av google!

KLASSRESAN



Man hade ju hoppats på något som var liiite bättre än skolmaten när man är iväg på klassresa, men icke sa nicke... Jag tror att skolans mattanter överklassade Barnens Ö matlagarna rätt mkt!




Dom här JÄTTE marshmallowsen åt jag alldeles för många av under vistelsen på Barnens Ö. I början var det grillning av dem, men det övergick till att jag bara proppade i mig dom för att hålla mig vaken för att dygna. De är jättestora och inte ens goda, men de var bra som sockerkick ;)

GLASS + KOLASÅS + PIZZAKRYDDA



Konstigt nog var denna kombination av glass, kolasås och pizzakrydda jättegod! Blev en impulsgrej att jag var tvungen att pröva eftersom pizzakryddan stod framme på bordet efter att vi hade gjort varma mackor på hemkunskapen. Min lärare tyckte inte att det här var världens bästa idé... haha :P

MUMS!



Kolla vilken smaskig mat man hittar bland barnmatsburkarna på ica! Det blir nog finmiddagen på fredag...

DISKTRASOR

ddf
                                                                       © Lagerhaus.se
 
Tänk hur mycket roligare det skulle vara att diska och torka bordet om man hade någon av dessa underbart söta disktrasor från Lagerhaus! Älskar den affären, dom har så mycket färgglada, söta och roliga saker.

NY BLOGG!

Här är nu min nya blogg som endast kommer att handla om mat! :)
Hoppas du kommer gilla den!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0