SVAMPBOB <3



Åhh vilka underbara kakor, det är ju svampbob på dem! Dessa MÅSTE smakas, för chokladkex med en tvättsvamp på kan ju inte vara annat än goda.

GRÄNNA



Gränna, 'polkagrisarnas stad' lever verkligen upp till sitt namn. Det var minst 5 olika ställen som tillverkade polkagrisar. Jag tycker dock lite synd om de som bakar polkagrisarna. De får stå i ett rum med fönster in till butiken så att alla kan stå och glo på dem som apor i en bur. Zoo nästa?

KAFFE



Överklass kostar ju lite mer om man säger så. Euro Shopper blask kaffet är nog lyckligt över att i alla fall få stå på samma hylla som Zuper-Zoegas. Jag tror dock inte att Zoegas är överväldigad över att känna samhörighet med den röd-vita förpackningen som bryggs och säljs för 10 kr under 5-manna fotbollsmatcher på IP.


KAKA VS KEX



Nu tar jag upp den stora frågan här på matbloggen... Kallar man Ballerina Kladdkaka för "Kaka" eller "Kex"? Och om du nu svara "Kex", uttalas då K:et som ett ch-ljud?

TÄNDVÄTSKA SKA'RE VA!



Det blir många youtubeklipp här nu, men det är bara extremt bra tips som ni verkligen borde efterfölja. Här kommer Kjell, grillkungen själv och visar hur man förbereder grillen. Kom ihåg citatet: "Jag dränker in det rätt så bra, sen får det liksom ligga och dra"

SNABBTÅRTA



Vissa lagar tårta i timmar, andra slänger ihop en tårta på 5 min.

DISKA


Bästa bilden jag någonsin sett på någon som diskar! Från Wikipedia

Om man söker på "diska" på wikipedia kommer detta upp: "Diskning innebär rengöring för hand eller maskinellt av föremål som använts i samband med måltider och matlagning". Jag undrar om man räknar en kvinna som har lagat mat till kategorin "föremåls som används i samband med matlagning"? Och om kvinnan även diskar vem ska då diska kvinnan? Det går inte riktigt ihop för mig.

RÖDA VINBÄR?



Dessa bär är riktigt smaskiga. Röda Vinbär var namet ja... Dom går lika bra att äta vid grön färg. Lite sura är dom dock då med är rejäl besk eftersmak, men friskt är det! :)

SAHARA



Detta är Sahara i matform och den vinner lätt priset för världens torraste kaka. Nu när jag har prisbelönat denna så är jag säker på att ni måste gå och köpa denna drömtårta direkt. Den går att hitta på Ica Kragsta om den inte har lyckats fly och förena sig med sin sandfamilj.

GUIDE



Den här lappen borde finnas på alla korvmojjar. Den klockrena guiden som förhindrar trubbel om vilken korv man ska välja. En riktigt bra vägvisare i matvärlden.

DISKVATTENS-UPPFÅNGARE


Ni vet den jobbiga känslan när man står och diskar och man håller upp armen så att det äckliga diskvattnet rinner in längs armen. Här kommer ett supertips á la Sara Furbäck.


1. Ta ett par gamla strumpor (gärna med mönster så blir det lite roligare).


2. Klipp av delen där tårna brukar vara på båda strumporna.


3. Trä på strumpan på armen och vips så har du en "diskavattensuppfångare-när-du-lyfter-upp-armen-när-du-diskar".

KYLSKÅP

  
 Denna högkvaletativa bild är faktiskt inte från google som ni säkert trodde

Ett sånt här kylskåp ska jag skaffa när jag flyttar hemifrån. Som en egen liten livsmedelsaffär i köket. Hoppas bara att det är någon som kommer och fyller på den när det tar slut, för det kommer behövas rätt ofta. Dessa underbara kylskåp finns att hämta på tunnelbanestationerna.


PER



Känner du dig lite osäker när du ska laga mat? Lägg ett recepthäfte med Per Moberg på bänken. Då har du moraliskt stöd från ett proffs utan att han stressar dig. Per Moberg stödet är det bästa stödet.

SALLADSMIX



Skippa dom färska grösakerna! Det blir bara dyrt att köpa flera olika. På Coop i centrum finns alla man behöver i en och samma burk. Kalasbra!

KONSERTMAT



När man går på konsert och känner sig hungrig så är det rätt jobbigt att behöva lämna sin plats för att gå och köpa mat. Istället kan man sätta sig ner på marken och se vad man hittar där. Jag hittade t.e.x lite pommes och Pepsi max. Jättegott och helt gratis!

SUPERTIPS!



Om du har köpt två hamburgare men sedan känner: "Jag är inte riktigt sugen på att äta upp dom", då kan du ta till mitt fantastiskt roliga tips! Håll upp hamburgarna som ögon och spring runt på hela donken. Jag garanterar att du kommer göra någon annans dag, och samtidigt inte bara slösat bort dom 20 kr som du spenderade på burgarna du inte orkade äta. Men det allra bästa med hela grejen är att när du har sprungit runt på hela donken kommer du ha bränt så många kalorier att du kommer behöva äta. Det är då suget till hamburgarna kommer in i bilden igen. Nu fick du helt plötsligt två bra användningsområden för burgarna!

NATTFIKA



Somliga tar en nattmacka. Jag tar ett nattfika bestående av: muffins, tårta och mazarin. Perfekt sockerkick sådär innan det är dags att somna in.

RSS 2.0