REDBULL-COLA

'
Tänkte prova att smaka RedBull-Cola som har börjat komma till vissa affärer, med såklart fanns det inte i på Ica när jag skulle köpa det. Det blev till att improvisera lite och köpa RedBull och Cola var för sig och sedan blanda ihop det. Det smakade typ som Redbull utan smak... jättedålig beskrivning men det var inte så värst gott. Men ska smaka RedBull-Cola näst gång!

GATEAU

Igår bidde det gofika på Gateau. Super stylish café med världens godaste muffins. Det blev dock lite lagom mycket att betala för muffinsen så det fick bli till att dricka vatten.

ÅRHUNDRADETS KRÄFTIS

Nu kommer äntligen det efterlängtade kräftis-inlägget! Det blev en episk kväll som inkluderade två kilo kräftor, snyggaste pyntningen ever, Happy Meal-haklappar, kräftsånger, sörpeltävling, svenska klassiker på spotify, en kräfta som gjorde winx-tecknet alldeles själv, samt åtta glada tjejer! Hoppas ni blir inspirerade till att köra på egen kräftis, men den kommer aldrig slå våran. MOAHAHAA!

BÄÄÄH

Det ser lite retard ut på bilden men det är faktiskt ett förkläde! Kalasbra om man vill markera att man verkligen är en sann Vallentuna-bonde genom att ta med bondgården in i köket. Finns på Åhléns btw.

BRUNT, KLETIGT...

Nu kanske du undrar vart denna röran har sitt ursprung... Inte där ni tror iaf. Det är faktiskt hemmagjord nutella! Det är inte riktigt samma grej men det smakar ungefär likadant. Om du nu känner att du verkligen vill göra denna supergoda avföringsliknande röra så kommer receptet här.
NUTELLA:
Créam fraiche
Vaniljsocker
Florsocker
Oboypulver
Kakao
Mjöl
Hackad mandel
Börja med att blanda créam fraiche med obypulver. Blanda sedan i så mycket sockret och kakaon som behövs tills det får en najsig smak. Blanda då i mjöl så att du får rätt konsistens på smeten. Ha sedan i mandeln och sen är de FÄRDIGT!

PS. Jag vet inte hur mycket man ska ha av varje men kör på tills det blir bra ;D DS.

SMASKIG CHOKLADBOLL

Sorry för dålig uppdatering, men nu ska los matos bloggos in på bloggtoppen igen!
Chokladbollar är en superenkel och jättegod grej att baka, men har du tröttnat på den gamla goda smaken så går det att spica till dom lite:
- Gör en ätbar discoboll! Allt du behöver göra är att rulla den i glitter. Kalas-snygga och magen får ett eget party!
- Gör en superstarking! Klicka i lite Sambal Oelek, Tabasco eller något annat starkt. Ställ fram chokladbollarna och spring iväg innan någon av de ovetande chokladbolls-ätarna hinner ifatt dig.

ÄPPELMOS



När man har lite extra äpplen så bör man ju använda dem väl. Det blev till att göra lite eget äppelmos och sedan fixa till ett smarrigt gofika sådär på eftermiddagen. Men vad gör man inte för att hålla er bloggläsare uppdaterade?

KOKOSBOLLAR



Rätt bra att man är ägare till en matblogg när man går in på Roslags-stoppets butik där de säljer kokosbollar. Ingen tackar väl nej till att få några gratis mot att berätta om hur snälla de var här på bloggen? Så nu säger jag det: Tack du som stod bakom disken (kommer inte ihåg namnet)! Jag rekomenderar verkligen dessa kokosbollar till hela våran kokosbollsfattiga värld!

STEKAR'N



Världens skönaste grill! Tror inte man kan hitta ett bättre namn än "Stekarna" till ett sådant ställe!

FINSKA?



Sen när har Ica börjat översätta varunamnen till Finska (eller vad det nu är för språk)? Jag förstår att de vill få lite fler internationella kunder men då kanske de bör satsa på ett språk som iaf ligger på top 50 vanligaste.

DAGENS FRÅGA



Är det någon som kan gissa vad Melanders Fisk och den gul-bruna väskan från Åhléns har gemensamt?

Nä, jag trodde väl det... Svaret är att båda luktar fisk! Undrar om Melanders Fisk hade dåligt med påsar när de skulle lasta in varor och Åhléns ville vara lite hjälpsamma. Jag tror att iaf en av dem tappade några kunder på det...

DAGENS TIPS


       Dålig kvalite, men den är inte från google iaf ;)

Världens bästa glashållare är en sko! Man får dock räkna med en lite surare eftersmak om man provar detta, men det kan det väl vara värt!

SKA'RE VA SÅ SKA'RE



Vissa köper kläder när de är och handlar, andra köper margarin. Men ska man blogga om mat så är det dags att gå in för rollen ordentligt!

OBS!!!!!!



Rätt skön skylt inne på ICA Metro i Täby Centrum. Det är bra att de är tydliga med vart äggen finns, annars skulle man ju typ bli helt galen!! (Observera att det är 6 st utropstecken)

KLADDISH!



Bästa kvällsfikat ever!! Här kommer receptet:

Kladish á la Emma:

100 g margarin
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Smält margarinet i mikron (det är enklast).
Vispa ihop ägget och sockret. Vispa ner
vetemjölet, kakaon och vaniljsockret
(man ska igentligen blanda dom för sig först
men det orkar jag aldrig). Vispa sedan i det
smälta margarinet. Häll den grymt goda
smeten i en smörad form och tryck ner
centern eller något annat smarrigt. Ställ
in formen mitt i ugnen i 175 grader och
grädda i ca 20 min. Men den MÅSTE vara
superkladish i mitten!! Enjoy

DORA



Jag blev överlycklig när jag såg att det finns Svampbobkakor men nu finns det även med Dora utforskaren på! Undra om Boots hoppar fram och man börar skrika på Swiper att han inte ska stjäla när man har ätit dessa. Kanske får man även en levande ryggsäck och en karta som kan prata.

GOLFBOLLAR



Nu kan alla golfnördar som endast har golf i huvudet även äta choklad. Se bara till att inte förväxla denna med en riktig golfboll om du skulle köpa en. Jag tror inte att denna går att slå så långt och jag tror att tänderna är rätt körda om du skulle börja käka en riktig golfboll.


KNÄCKEBRÖD



Vad bra att de kom på ett bra namn till brödet...

FÅRET SHAUN



Den vänstra bilden är faktiskt från google, även om ni säkert inte trodde det.

Lika som bär? Saunis är världens coolaste får och det har dem snappat upp i Gränna där de har avbildat honom i chokladform.

BANANA SLICER



Nödvändig köksutrustning hittar man på Gekås Ullared. Vem behöver inte en sån här liksom?

RSS 2.0